Mosaisk Upps!

Oplysning om jødernes rolle i samfundet

 

 

Pludselig forsvandt 3 millioner jøder!

 

UDSOLGT! Auschwitz-dag 2010. Herbert Pundik taler over temaet: "Hvad Auschwitz og Holocaust har betydet for mit personlige liv." Musik med Klezmergruppen Mazel. Den 27. januar befriede sovjetiske tropper KZ- og udryddelseslejren Auschwitz i det sydlige Polen, og de få tilbageværende fanger blev reddet ud i live. Alene i Auschwitz udryddede nazisterne over en million mennesker på grund af deres race, deres nationalitet eller deres tro.

I dag er Auschwitz blevet et symbol på folkedrabet på Europas jøder og på de frygtelige lidelser og grusomheder, racistiske ideologier og totalitære regimer kan forårsage. Derfor har dagen den 27. januar fået navnet "Auschwitz-dag".

Herbert Pundik, tidligere chefredaktør og nu seniorudenrigskorrespondent ved Politiken, har skrevet en række bøger om udenrigsemner. I erindringsbøgerne "Det er ikke nok at overleve" og "Du kan hvis du tør" fortæller han om sine oplevelser under og efter 2. verdenskrig. Arrangeret af Roskilde Kommune .
Ons. d. 27. januar 2010 , kl. 19-21.30.
Roskilde Bibliotek , Dronning Margrethes Vej 14, Roskilde

kilde: kultunaut

Fire millioner blev uden videre til én
læs mere om Holocaust, Auschwitz, Anden Verdenskrig og jøderne

Mosaisk Upps forside | Dronten | Kontroversen om Zion | Mosaisk.Com igen | Det såkaldte 'Jødekartotek' | Jødekartoteket'