Mosaisk Upps!

Oplysning om jødernes rolle i samfundet

 

 

Regerer Israel verden?

Gaza_flotilla

2. juni 2010

af Linda S. Heard

I mandags angreb og invaderede det israelske militær et af de tyrkiske nødhjælpsskibe, som var på vej til Gaza som en del af en flotille og dræbte 9* og sårede endnu flere. Da det skete i internationalt farvand, er det ikke kun sørøveri, men kan også opfattes som en krigshandling. Dette angreb på ubevæbnede civile mænd og kvinder viser, hvor dybt Israel er sunket moralsk. En Al Jazeera-reporter, der var om bord på skibet, siger, at israelere skød med skarpt, selv efter at et hvidt flag var blevet hejst. Denne grusomhed og den potentielle krigstilstand bør udløse højrøstede fordømmelser fra det internationale samfund ..... men hold ikke vejret mens I venter!
Vi har endnu ikke set omfanget af Tyrkiets reaktion.

Hvorfor bøjer så mange lande sig for Israels vilje eller tier om dets forbrydelser? Hvad er der ved dette lillebitte land, som sætter det i stand til at have så stor kontrol over større og mere magtfulde nationer? Det nægter at rette sig efter internationale love og traktater. Det har ulovligt besat store palæstinensiske områder og påtvinger Gaza en ulovlig blokade. Og det er det eneste land, som kan slippe godt fra at likvidere sine fjender på andre landes territorium.

Hvis et hvilket som helst andet land eller terrirorium, med en befolkning, der er mindre end New Yorks, opførte sig lige så uhyrligt som Israel, ville det blive isoleret, boykottet og måske endda invaderet. Men Israel slipper godt fra at ignorere en lang række af FN's sikkerhedsråds-resolutioner - i modsætning til Saddams Irak, som blev invaderet, plyndret og besat af de samme grunde.

Israel har et lager af uregistrerede atomvåben og, som dokumenter, der for nyligt er blevet frigivet af Pretoria, bekræfter, var det parat til at sælge atomvåben og atomteknologi til Sydafrika under apartheidstyret; en kendsgerning, der modsiger USA's påstande om, at Israel er et ansvarligt demokrati, som aldrig ville levere masseødelæggelsesvåben til slyngelstater.

Iran, derimod, som ikke har atomvåben - og som, i modsætning til Israel, har underskrevet ikke-sprednings traktaten (ang. atomvåben) - bliver udsat for FN-sanktioner.

I fredags enedes alle 189 underskrivere af ikke-sprednings traktaten (NPT) - herunder USA - om at holde en konference i 2012 "om etablering af en atomvåbenfri zone i Mellemøsten". Det lyder jo godt! Præsident Barack Obama er gået ind for idéen om et atomvåbenfrit Mellemøsten. Hele den arabiske verden har presset på for at få et atomvåbenfrit Mellemøsten og Irans præsident Mahmoud Ahmadinejad har længe bedt om et atomvåbenfrit område.

Men vent lige! Den sædvanlige mistænkte, Israel, er ikke tilfreds med at føle sig sat uden for. Israels premierminister Benjamin Netanyahu beskriver det som "dybt fejlagtigt og hyklerisk", mens hans ministerium har udsendt en erklæring med ordlyden: "Som en stat, der ikke har underskrevet NPT, er Israel ikke forpligtet af denne konferences beslutninger, da den ikke har nogen autoritet over Israel".

Dette kommer ikke som nogen overraskelse! Men så foretager Obama en kovending og udtaler "Vi modsætter os stærkt, at Israel sættes uden for og vil modsætte os handlinger, som vil bringe Israels sikkerhed i fare". Hans udtalelse retfærdiggør spørgsmålet: hvordan i alverden kan regionen nogen sinde blive atomvåbenfri, hvis Israel holdes uden for aftalen, når det er det eneste land i området, som har atomvåben?

Kovendingen

Her er en kovending, som får én til at spekulere på, om Amerikas hovedstad i virkeligheden er Tel Aviv. Da den foreslåede udveksling af uran mellem Iran og Brasilien, som var planlagt til at skulle finde sted på tyrkisk jord for nylig, blev annonceret, affærdigede Det Hvide Hus det som forhalingstaktik fra Teherans side og begyndte at lægge pres på medlemmer af FN's Sikkerhedsråd for at få dem til at gå ind på en ny omgang anti-Iran sanktioner. USA's udenrigsminister, Hillary Clinton siger, at et forslag, der køber Iran tid "gør verden mere farlig, ikke mindre".

Som svar anklagede den tyrkiske premierminister, Recep Tayyip Erdogan USA og dets allierede for "at mangle en fair og oprigtig tilgang til sagen". Han har helt ret og den brasilianske præsident er tilsyneladende ganske enig.

Idet præsident Luiz Inacio Lula da Silva afveg fra den normale procedure, lod han et brev sive ud, som han fik fra sin amerikanske kollega i april i år, hvori Obama varmt går ind for udvekslingen af uran, under forudsætning af, at Iran ville gå ind på at holde sit lavt berigede uran "deponeret" i op til et år.

"Iran er aldrig gået ind for det kompromis om at holde det deponeret og har ikke givet nogen troværdig forklaring for at afvise det." Nu, hvor Teheran har sagt god for selve den fremgangsmåde, Obama anbefalede i sit brev, ser det ud til, at han er ude af stand til at tage "ja" for et svar. Kunne det være fordi Netanyahu har stemplet brændstofaftalen som "snyderi", der har til formål at undvige internationale sanktioner?

Amerika er langt fra det eneste land, som danser efter Israels pibe. Græsk-cypriotiske myndigheder prøvede, for at beskytte øens "vitale interesser", at forhindre en gruppe, der omfattede 17 irske, bulgarske og svenske parlamentsmedlemmer i at rejse med små færger for at slutte sig til hjælpe-flotillen, der forsøgte at bryde belejringen af Gaza.

Når store dele af den vestlige verden bukker og skraber foran det israelske flag, bør de, som er om bord i flotillen hyldes for at risikere deres liv for at gøre det rigtige. Det er for længst blevet tid til, at det internationale samfund får lidt rygrad og følger eksemplet!

 

(Kilde: Gulf News)

Originalteksten
Bevægende sang om Mavi Marmara kapringen

Mosaisk Upps forside | Dronten | Kontroversen om Zion | Mosaisk.Com igen | Det såkaldte 'Jødekartotek' | Jødekartoteket'