Mosaisk Upps!

Oplysning om jødernes rolle i samfundet

 

 

 

 

Hvad nu, hvis Putin siger sandheden?

 

af William F. Engdahl

Putin and Obama

 

af William F. Engdahl

UTC, 17 maj 2015

Den 26. april bragte Ruslands vigtigste nationale TV-station, Rossiya 1, et dokumentarprogram med president Vladimir Putin om de seneste begivenheder, inklusive annekteringen af Krim, USA's statskup i Ukraine og forholdet til USA og EU i almindelighed. Hans ord var klare. Og midt i det hele lod den tidligere KGB-chef en bombe springe, som den russiske efterretningstjeneste havde kendskab til for to årtier siden.

Putin sagde rent ud, at efter hans mening var Vesten kun tilfreds med at have et Rusland som var svagt, lidende og tiggende hos Vesten, hvilket den russiske karakter ikke er tilbøjlig til. Og lidt efter sagde den russiske præsident for første gang noget, som den russiske efterretningstjeneste har vidst i næste to årtier, men har fortiet indtil nu, sandsynligvis i håb om en periode med et bedre forhold til USA.

Putin sagde, at terroren i Tjetjenien og Kaukasus først i 1990'erne blev støttet aktivt af CIA og vestlige efterretningstjenester for bevidst at svække Rusland. Han nævnte, at den russiske efterretningstjeneste, FSB, havde dokumentation for USA's skjulte rolle uden at gå i detaljer.

Det, som Putin, en topprofessionel efterretningsmand, kun lige antydede med sine bemærkninger, har jeg dokumenteret detaljeret fra ikke-russiske kilder. Rapporten har enorme konsekvenser ved at afsløre for hele verden, at indflydelsesrige kredse i Washington gennem lang tid har haft en skjult dagsorden om at ødelægge Rusland som en fungerende, uafhængig nation, en dagsorden, som omfatter det neonazistiske statskup i Ukraine og en voldsom økonomisk krig imod Moskva. Det følgende er uddrag af min bog, Amerikas Heiliger Krieg (kommer på engelsk som "The Lost Hegemon").

CIA's Tjetjenienkrige

Ikke længe efter, at CIA og Mujahedin, financieret af efterretningstjenesten, havde forvoldt store ødelæggelser i Afghanistan i slutningen af 1980'erne, tvunget den sovjetiske hær til at trække sig tilbage i 1989 og forårsaget Sovjetunionens opløsning nogle måneder senere, begyndte CIA at lede efter muligheder i den sammenbrudte Sovjetunion for at indsætte deres trænede "afghanske arabere" for at destabilisere russisk indflydelse på det post-eurasiske område endnu mere.

De blev kaldt afghanske arabere fordi de var blevet rekrutteret fra ultrakonservative wahabi sunni muslimer fra Saudi Arabien, Emiraterne, Kuwait og andre steder i den arabiske verden, hvor man praktiserede den meget strenge wahabi islam. De blev bragt til Afghanistan i de tidlige 80'ere af et saudi CIA medlem, som var blevet sendt til Afghanistan, ved navn Osama bin Laden.

Med den tidligere Sovjetunion i fuldstændig kaos og opløsning, besluttede George H.W. Bush's regering at "sparke til dem, mens de lå ned", en beklagelig fejl. Washington gebrugte deres afghanske veteran terrorister til at skabe kaos og destabilisere hele Centralasien, helt ind i Den Russiske Føderation, som på det tidspunkt var i dyb og traumatisk krise på grund af det økonomiske sammenbrud i Jeltsin-tiden.

I de tidlige 90'ere havde Dick Cheneys firma, Haliburton, undersøgt offshore olieforekomsterne i Azerbaijan, Kazakhstan og hele Det Kaspiske Hav. De skønnede, at området var "et andet Saudi Arabien", som var adskellige trillioner dollars værd på dagens marked. USA og Storbritannien var fast besluttede på at holde denne overflod af olie væk fra russisk kontrol med alle midler. Washingtons første mål var at lave et kup i Azerbaijan mod den folkevalgte præsident Abulfaz Elchibey for at indsætte en præsident, som var mere velvilligt indstillet til en olieledning, som var kontrolleret af USA, Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC), "verdens mest politiske olieledning", som kunne bringe Baku olie fra Azerbaijan gennem Georgien til Tyrkiet og Middelhavet.

På det tidspunkt var den eneste olieledning fra Baku en olieledning fra sovjettiden, som løb igennem den tjetjenske hovedstad, Grozny, som førte Baku-olie via den russiske Dagestan provins, gennem Tjetjenien til den russiske havneby Novorossiysk ved Sortehavet. Den olieledning var den eneste konkurrent til og forhindring for Washingtons og Englands og USA's største oliefirmaers meget dyre alternative rute.

Præsident Bush Sr. gav sine gamle venner i CIA mandat til at ødelægge den russisk-tjetjenske olieledning og skabe et sådant kaos i Kaukasus, at ingen vestlige eller russiske firmaer ville drømme om at bruge den russiske olieledning gennem Grozny.

Graham E. Fuller, en gammel kollega af Bush og tidligere vicedirektør for CIA's nationale efterretningsråd var hovedarkitekt for CIA Mujahedin- strategien. Fuller beskrev CIA's strategi i Kaukasus i de tidlige 1990'er: "Den politik, at vejlede Islams udvikling og hjælpe dem imod vores modstandere virkede vældig godt i Afghanistan imod Den Røde Hær. De samme doktriner kan stadig bruges til at destabilisere, hvad der er tilbage af russisk magt." (6)

CIA brugte en veteran i beskidte kneb, general Richard Secord, til operationen. Secord skabte et CIA frontfirma, MEGA Oil. Secord blev i 1980'erne dømt for sin centrale rolle i CIA's Iran-Contras illegale våben- og narkooperationer.

I 1991 landede Secord, tidligere viceforsvarsminister, i Baku og etablerede CIA frontfirmaet MEGA Oil. Han var veteran fra CIA's skjulte opium operatiomer i Laos under Vietnamkrigen. I Azerbaijan etablerede han en luftrute til i al hemmelighed at flyve hundreder af bin Ladens al-Queda mujahedin fra Afghanistan ind i Azerbaijan. I 1993 havde MEGA Oil rekrutteret og bevæbnet 2000 mujahedin og omdannet Baku til en base for mujahedin terroristers operationer i hele Kaukasus.

General Secords skjulte mujahedin-operationer i Kaukasus var begyndelsen til det militærkup, som væltede præsident Abulfaz Elchibey samme år og indsatte Heydar Aliyev, en mere medgørlig stråmand for USA. En hemmelig tyrkisk efterretningsrapport, som blev lækket til Sunday Times i London, bekræftede, at "de to oliegiganter, BP og Amoco, respektive britisk og amerikansk, som sammen udgør AIOC (Azerbaijan International Oil Consortium) står bag statskuppet."

Lederen af den saudiske efterretningstjeneste, Turki al-Faisal, sørgede for, at hans agent, Osama bin Laden, som han havde sendt til Afghanistan ved begyndelsen af den afghanske krig i de tidlige 1980'ere, ville bruge hans afghanske organisation Maktab al-Khidamat (MAK) til at rekruttere "afghanske arabere" til, hvad der hurtigt var ved at blive verdensomspændende hellig krig. Bin Ladens lejetropper blev brugt til choktropper af Pentagon og CIA til at koordinere og støtte muslimske angreb, ikke kun i Azerbaijan, men også i Tjetjenien og, senere, Bosnien.

Bin Laden bragte en anden saudi ind, Ibn al-Khattab, som skulle være leder eller emir over hellige mujahedin i Tjetjenien (sic!) sammen med den tjetjenske krigsherre, Shamil Basayev. Det var lige meget, at Ibn al-Khattab var saudiaraber og næsten ikke talte et ord tjetjensk, og endnu mindre russisk. Han vidste, hvordan russiske soldater så ud og hvordan man dræber dem.

Tjetjenien var overvejende et sufi-samfund, en mild, upolitiks gren af islam. Men den stadig større infiltration af velfinancierede og veluddannede US-sponsorerede mujahedin-terrorister, der prædikede jihad, hellig krig mod Rusland, ændrede den oprindeligt reformvenlige tjetjenske modstandsbevægelse. De spredte al-Quadas hårde, islamistiske ideologi over Kaukasus. Under Secords ledelse bredte mujahedins terroristoperationer sig ind i nabolandet Dagestan og Tjetjenien og gjorde Baku til shippingpunkt for afghansk heroin til den tjetjenske mafia.

Fra midten af 1990'erne betalte bin Laden de tjetjenske ledere Shamil Basayev og Omar ibn al-Khattab den nette sum af flere millioner dollars om måneden, en enorm formue i det økonomisk tilbagestående Tjetjenien i 1990'erne, hvilket satte dem i stand til tilsidesætte det moderate tjetjenske flertal. (21) Den amerikanske efterretningstjeneste forblev dybt involveret i den tjetjenske konflikt indtil slutningen af 1990'erne. Ifølge Yossef Bodansky, daværende leder af Kongressens taskforce om terrorisme og utraditionel krigsførelse i Washington var Washington aktiv deltager i "endnu en anti-russisk jihad, som søgte at støtte og styrke de mest smittefarlige anti-vestlige islamistiske kræfter."

Bodansky afslørede hele CIA's Kaukasus-strategi i detaljer i sin rapport, og erklærede, at medlemmer af den amerikanske regering deltog i

"et formelt møde i Azerbaijan i December 1999, i hvilket man diskuterede og enedes om særlige programmer til træning og forsyning af mujahedin fra Kaukasus, Central/Sydasien og den arabiske verden, og det kulminerede i Washingtons uudtalte opmuntring af både muslimske allierede (hovedsagelig Tyrkiet, Jordan og Saudi Arabien) og USA' private sikkerhedsorganisationer ... at assistere tjetjenerne og deres islamistiske allierede til at angribe i foråret 2000 og holde den deraf følgende jihad vedlige i længere tid ... islamistisk jihad i Kaukasus som et middel til at berøve Rusland en vigtig olieledning ved hjælp af eskalerende vold og terrorisme."

Den mest intense fase i den tjetjenske krig var overstået i 2000, men først efter at voldsom russisk intervention havde slået islamisterne. Det var en Pyrrhussejr, som kostede store tab af menneskeliv og ødelæggelse af hele byer. De nøjagtige tabstab fra den CIA-skabte tjetjenske krig kendes ikke. Uofficielle skøn svinger fra 25.000 til 50.000 døde eller savnede, mest civile. Russiske tab var 11.000 ifølge komiteen Russiske Mødre.

De anglo-amerikanske oliemagnater og CIA's ledere var glade. De havde fået, hvad de ville have: deres Baku-Tbilsi-Ceyhan olieledning, som forbigik Ruslands Grozny olieledning.

De tjetjenske hellige krigere under ledelse af Shamil Basayev fortsatte deres guerrillaangreb i og uden for Tjetjenien. CIA rettede atter opmærksomheden mod Kaukasus.

Basayevs saudiske forbindelse

Basayev var en nøgleperson i CIA's globale jihad. I 1992 mødte han den saudiske terrorist Ibn al-Khattag i Azerbaijan. Fra Azerbaijan bragte Ibn al-Khattab Basayev til Afghanistan for at mødes med al-Khattabs allierede, Osama bin Laden, som også var saudi. Ibn al-Khattabs rolle var at rekruttere tjetjenske muslimer, som var villige til at føre hellig krig imod russiske styrker i Tjetjenien på vegne af CIA's skjulte strategi, at destabilisere den tidligere Sovjetunion og sikre Britisk-US kontrol over den kaspiske energi.

Tilbage i Tjetjenien etablerede Basayev og al-Khattab Den Internationale Islamiske Brigade (IIB) med penge fra den saudiske efterretningstjeneste, godkendt af CIA og koordineret gennem samarbejde mellem den saudiske ambassadør i Washington og Bushfamiliens nære ven, prins Bandar bin Sultan. Bandar, som var Saudi Arabiens ambassadør i Washington i mere end to årtier stod familien Bush så nær, at George W. Bush referede til den letlevende Saudi ambassadør som "Bandar Bush", et slags æresmedlem af familien.

Basayev og al-Khattab importerede krigere af den saudi wahabi fanatiske sunnislags til Tjetjenien. Ibn al-Khattab befalede, at de skulle kaldes "de arabiske mujahedin i Tjetjenien", hans egen private hær bestående af arabere, tyrkere og andre udenlandske krigere. Han fik også til opgave at etablere paramilitære uddannelseslejre i de kaukasiske bjerge i Tjetjenien, hvor der uddannedes tjetjenere og muslimer fra de nordlige russiske republikker i Kaukasus og fra Centralasien.

Den saudi og CIA-financierede Islamiske Internationale Brigade var ikke alene ansvarlig for terror i Tjetjenien. Den udførte også gidseltagningen på Dubrovka Teatret i Moskva i oktober 2002 og den grufulde skolemassakre i Beslan i september 2004. I 2010 offentliggjorde FN's Sikkerhedsråd følgende rapport om al-Khattab og Basayevs International Islamiske Brigade:

Den islamiske internationale Brigade (IIB) blev 4. marts 2003 nævnt ... som associeret med Al-Qaeda, Usama bin Laden eller Taliban som havende "deltaget i financiering, planlægning, fremme, forberedelse og gennemførelse af handlinger eller aktiviteter af, i samråd med, under betegnelsen, på vegne af eller til støtte for Al-Qaeda ... Den Islamiske Internationale Brigade (IIB) blev grundlagt og ledet af Shamil Salmanivich Basayev (afdød) og har forbindelse til Riyadus-Salikhin Recognoncerings- og Sabotage Battalion af tjetjenske matyrer (RSRSBCM) ... og Det Islamiske Regiment for Særlige Formål (SPIR)...

Om aftenen den 23. oktober 2002 samarbejdede medlemmer af IIB, RSRSSBCM og SPIR om at pågribe over 800 gidsler i Moskvas Podshipnikov Zavod (Dubrovka) Teatret.

I oktober 1999 rejste Basayevs og Al-khattabs udsendinge til Osama bin Ladens hjemegn i den afghanske provins Kandahar, hvor bin Laden gik ind på at levere betydelig militær og financiel hjælp også omfattende arrangementer til at sende flere hundrede krigere til Tjetjenien for at kæmpe imod russiske tropper og udføre terrorhandlinger. Senere samme år sendte bin Laden store pengebeløb til Basayev, Movsar Barayev (leder for SPIR) og Al-Khattab, som skulle bruges udelukkende til at træne skytter, rekruttere lejesoldater og købe ammunition.

Afghan-Caucasus Al Qaeda "terrorist jernbanen" financieret af den saudiske efterretningstjeneste havde to formål. Det ene var et saudisk formål, at sprede fanatisk wahabi hellig krig i de centralasitiske områder af det tidligere Sovjetunionen. Det andet var CIA's dagsorden, at destabilisere den russiske føderation, som på det tidspunkt var ved at bryde sammen.

Beslan

Den 1. september 2004 tog bevæbnede terrorister fra Basayevs og al-Khattabs IIB mere end 1100 mennesker som gidsler i en belejring, som omfattede 777 børn og tvang dem ind i Skole Nummer Ét (SNO) i Beslan i det nordlige Ossetien, en selvstyrende republik i det nordlige Kaukasus i Den russiske Føderation nær grænsen til Georgien.

På trediedagen for gidseltagningen hørtes eksplosioner inde i skolen, FSB og andre russiske elitetropper stormede bygningen. Det endte med, at mindst 334 gidsler blev dræbt, deraf 186 børn, samt mange sårede eller savnede. Det stod senere klart, at de russiske styrker havde håndteret deres indgriben dårligt.

Washingtons propagandamaskine fra Radio Frit Europa til New Yourk Times og CNN gav sig straks til at dæmonisere Putin og Rusland for deres ringe håndtering af Beslan-krisen snarere end at fokusere på forbindelsen mellem Basayev, Al-Qaeda og den saudiske efterretningstjeneste. Det ville have henledt verdens opmærksomhed på de nære relationer mellem daværende præsident George W. Bush og den saudiske milliardærfamilie bin Laden.

Den 1. september 2001, bare ti dage før angrebet på World Trade Center og Pentagon, opsagde prins Turki bin Faisal Al Saud sin stilling som leder af den saudiske efterretningstjeneste pludseligt og uden forklaring. Han have været leder af den saudiske efterretningstjeneste siden 1977, også gennem hele den periode, hvor Osama bin Laden og mujahedin havde opereret i Afghanistan og Kaukasus og han havde lige, af sin konge, accepteret endnu en periode som leder. Han gav ingen forklaring. Han blev hurtigt overflyttet til London, langt fra Washington.

Oplysningerne om familierne bin Ladens og Bush's nære relationer blev begravet, faktisk helt slettet på grund af "national sikkerhed" (sic!) i den amerikanske kommissions rapport om 9.11. Slettet blev det også, at fjorten af de nitten påståede terrorister i New York og Washington var saudier og det kom først frem i Juli 2004 i en kommissionsrapport, som blev frigivet af Bush-regeringen, næsten tre år efter hændelserne.

Basayev tog ansvaret for at have sendt terroristerne til Beslan. Blandt hans krav havde været Tjetjeniens fuldstændige uafhængighed af Rusland, noget, der ville have givet Washington og Pentagon en enorm strategisk kniv i Den russiske Føderations sydlige underliv.

Sent på året 2004, efter det tragiske Beslan drama, beordrede præsident Vladimir Putin en hemmelig eftersøgning og udslettelsesmission foretaget af den russiske efterretningstjeneste, for at jagte og dræbe de vigtigste ledere af Basayevs Kauaksus-mujahedin. Al-Khattab var blevet dræbt i 2002. De russiske sikkerhedsstyrker opdagede snart, at de fleste af de tjetjenske afghanske arabere var flygtet. De var kommet i sikkerhed i Tyrkiet, et medlem af NATO, i Azerbaijan, på det tidspunkt næsten medlem af NATO, eller i Tyskland, medlem af NATO; eller i Dubai, en af USA's nærmeste allierede i de arabiske lande, og Qatar - også en af USA's nære allierede. Med andre ord, de tjetjenske terrorister fik beskyttelse af NATO.

William F. Engdahl er strategisk risikorådgiver og foredragsholder, han har eksamen i politk fra princeton University og er best-selling forfatter om emnerne olie og geopolitik, eksklusivt for online magasinet "New Eastern Outlook".

Links:

What if Putin is telling the truth?
Forværringen af forholdet mellem Rusland og Vesten skyldes en serie af "fejl"
Ruslands bemærkelsesværdige renaissance
William Engdahl: "A Century of War"
William Engdahl explains the context of the Paris attacks - interview
Putin interview - video - The World Order (Part 1)
Zions Vises Protokoller - video
Zions Vises Protokoller - introduktion
Zions Vise Protokoller - teksten

 

Mosaisk Upps forside | Dronten | Kontroversen om Zion | Mosaisk.Com igen | Det såkaldte 'Jødekartotek' | Jødekartoteket'