SAMISDAT - Lys over ALT, det er det, vi vil !

hugin


Samisdat-breve var de sovjettiske samfundskritikeres vej til at omgå magthavernes blokade af adgangen til massemedia. Trods de meget begrænsede oplag bidrog de til at udhule systemet til det revnede.

I vor, som det hedder "fri verden", troede vi, at medierne bragte alle oplysninger, som er nødvendige i et demokrati. Det er ikke tilfældet. Udvalgte oplysninger og synspunkter sigtes fra ikke blot i presse og TV, men - måske som konsekvens af dette - også forlagsverden og boghandel.

Svaret må være det samme som i Sovjetunionen, og herhjemme under besættelsen: fri publikationer, der bryder blokaden.

Med denne hjemmeside viderefører vi det informationsarbejde, som startedes med Vestlig Samisdat nr. 1, 15 november 1995.

Marianne Herlufsdatter & Lars Thirslund

 

 

Vestlig Samisdat 2012

"Tro om igen"
   

I en udsendelse med denne overskrift påstod en dame, hvis navn vi forstod som Sherin Khankan, at ytringsfriheden i Danmark aldrig har været truet. Hun kunne jo selv snakke tøjlesløst, og Islam og Muhammedtegningerne har fået masser af plads. Selv angreb på kristendommen får rigelig omtale.

Men andre emner er urørlige tabu. Så længe det er tilfældet, har vi ikke demokrati. Vore medier oplyser ikke, at USA's regeringers forklaringer om angrebene på World Trade Center og Pentagon har snesevis af svage punkter, som påpeges i netartikler, bøger og skrifter som The Barnes Review. De burde i det mindste omtale, at denne kritik findes og har mange tilhængere i USA. Men i stedet lader man som om, de officielle forklaringer er stensikre.

Det samme gælder zionisternes påstande om 6 mio. jøder dræbt i nazistiske fangelejre. Selv om en rig litteratur beviser, at historierne i væsentlige dele er opspind, gentager man hårdnakket påstanden om enestående forbrydelser mod uskyldige jøder. At disse havde erklæret TYskland krig og truede med total udslettelse nævnes aldrig.

Og Churchill-Roosevelts ødelæggelseskrig mod Tyskland i pagt med massemorderen Stalin forbigås med utrolig konsekvens. At det var Hitler, der forhindrede Stalin i at erobre hele Europa er fuldstændigt klart; men må ikke nævnes.

I landene syd for vore grænser er der fængselstraf for at nævne de historiske revisionisters opdagelser. Det er der ikke her; men, når vore medier "frivilligt" underkaster sig samme begrænsninger, er det næsten endnu mere bedragerisk.

Khankan og andre mediemisbrugere, der tror, de er demokrater, må tro om igen. 

SAMISDAT HOVEDMENU
SAMISDAT 10 - 2012 - Indhold