SAMISDAT - Lys over ALT, det er det, vi vil !

hugin


Samisdat-breve var de sovjettiske samfundskritikeres vej til at omgå magthavernes blokade af adgangen til massemedia. Trods de meget begrænsede oplag bidrog de til at udhule systemet til det revnede.

I vor, som det hedder "fri verden", troede vi, at medierne bragte alle oplysninger, som er nødvendige i et demokrati. Det er ikke tilfældet. Udvalgte oplysninger og synspunkter sigtes fra ikke blot i presse og TV, men - måske som konsekvens af dette - også forlagsverden og boghandel.

Svaret må være det samme som i Sovjetunionen, og herhjemme under besættelsen: fri publikationer, der bryder blokaden.

Med denne hjemmeside viderefører vi det informationsarbejde, som startedes med Vestlig Samisdat nr. 1, 15 november 1995.

Marianne Herlufsdatter & Lars Thirslund

 

 

 

Idéer at dø og dræbe for?
   

De første kristne imponerede deres modstandere ved, at de var parat til at dø for deres tro. Senere, da de var blevet mægtige, var de parat til også at dræbe for den.

Siden dukkede andre trosidéer op : Enkle, så alle troede, de kunne forstå dem.

Islam havde succes og erobrede store områder og udfordrede derved kristendommen, så længe indtil begge parter var udmattede.

Så dukkede kommunismen op. Mange var parat til at dø for den; men endnu flere for at dræbe.

Men nu havde Islam vilet sig. Med det herligste enkle budskab; Een Gud, og bare een. Hans profet hedder Muhammed. Hans bog, som Gud  har dikteret,  hedder koranen.

Kristendommen er nu trængt af videnskabelige undersøgelser; og hvor monoteistisk er egentlig den treenige Gud ? Og hvor guddommelig er egentlig ikke Jesu moder ? Er hun ikke tilbedelsesværdig som Venus og Freja, som vi jo udmærket kender. Kunstnerne har vist os dem. Kristendommen er gådefuld. Men nu angribes den af "ateister" og islamister, som falbyder den enkle,  ukomplicerede lære - eller næsten - for de tror jo på engle og djævle og dæmoner. Hvilken tro er i dag værd at dø og dræbe for ?

I hvert fald : een : zionismen,  mener zionisterne.  Sovjet myrdede nok 30 mio i Rusland  og okkuperede lande.

Kina regnes af politiske grunde at have dræbt 63 mio. kinesere.

USA har alene og sammen med Nato gennem krige og "terrorbekæmpelse" kostet hundredtusinder.

Jo flere magthaverne har myrdet, des vigtigere har det været, og er det, at holde tyst og skyde skylden på andre. På dette ene punkt kunne de allierede blive, og forblive, enige.

Det blev kendetegnet for det tyvende århundrede.                                                                                                                                                           

SAMISDAT HOVEDMENU
SAMISDAT 10 - 2012 - Indhold