SAMISDAT - Lys over ALT, det er det, vi vil !

hugin


Samisdat-breve var de sovjettiske samfundskritikeres vej til at omgå magthavernes blokade af adgangen til massemedia. Trods de meget begrænsede oplag bidrog de til at udhule systemet til det revnede.

I vor, som det hedder "fri verden", troede vi, at medierne bragte alle oplysninger, som er nødvendige i et demokrati. Det er ikke tilfældet. Udvalgte oplysninger og synspunkter sigtes fra ikke blot i presse og TV, men - måske som konsekvens af dette - også forlagsverden og boghandel.

Svaret må være det samme som i Sovjetunionen, og herhjemme under besættelsen: fri publikationer, der bryder blokaden.

Med denne hjemmeside viderefører vi det informationsarbejde, som startedes med Vestlig Samisdat nr. 1, 15 november 1995.

Marianne Herlufsdatter & Lars Thirslund

 

 

Amnesty - mest hykleri


Vladimir Putin har gjort Rusland store tjenester ved at bekæmpe oligarkerne, der gjorde sig til milliardærer ved Sovjetsystemets privatisering. Det er Vestens oligarker ikke rigtigt glade for. Men et og andet i Rusland trænger nok også stadig til forbedring.

Så opstod Missekatte-Revolten, hvis mest spektakulære indslag blev fire punk-pigers optræden i brogede gevandter foran alteret i Frelserens katedral i Moskva. De sang en bøn til Jomfru Maria om at frelse Rusland for endnu en periode med Putin.

Som bekendt blev de ikke bønhørt. Men denne henvendelse til himmelske magter blev af russiske domstole vurderet til afstrafning med 2 års fængsel. Den ene dom dog gjort betinget. Putin sagde, at pigerne fik, hvad de havde bedt om; men det havde han altså misforstået.

I vestlige hovedstæder protesteredes mod dommen, som man fandt urimelig hård. Amnesty i Danmark ved generalsekretær Lars Normann Jørgensen tilsluttede sig dette, og det var et velkomment livstegn fra denne hensygnende organisation. (Se vor korrespondence om dette emne under "Efterforskninger 2001 - 2002": A: Europæisk ytringsfrihed. / B: Appel til Den europæiske ombudsmand og menneskerettighedskommissær. / C: Amnesty International, 29/5 2001 - 1/9 2001.)

Det viste sig, at hele organisationen var centralstyret fra England af en mafia, som stadig ikke vil tillade, at verdenskrigens propagandaløgne afsløres.

Hvis Amnesty skal blive, hvad den bør være, må Normann Jørgensen frigøre sig af dette tyranni, og omsider fordømme forfølgelse og fængslinger af de forskere, der har afsløret urimelighederne i nutidens historieskrivning, og alle, der viderebringer deres opdagelser.

Så længe dette ikke sker er "Amnesty" hykleri !


SAMISDAT HOVEDMENU
SAMISDAT 10 - 2012 - Indhold