SAMISDAT - Lys over ALT, det er det, vi vil !

hugin


Samisdat-breve var de sovjettiske samfundskritikeres vej til at omgå magthavernes blokade af adgangen til massemedia. Trods de meget begrænsede oplag bidrog de til at udhule systemet til det revnede.

I vor, som det hedder "fri verden", troede vi, at medierne bragte alle oplysninger, som er nødvendige i et demokrati. Det er ikke tilfældet. Udvalgte oplysninger og synspunkter sigtes fra ikke blot i presse og TV, men - måske som konsekvens af dette - også forlagsverden og boghandel.

Svaret må være det samme som i Sovjetunionen, og herhjemme under besættelsen: fri publikationer, der bryder blokaden.

Med denne hjemmeside viderefører vi det informationsarbejde, som startedes med Vestlig Samisdat nr. 1, 15 november 1995.

Marianne Herlufsdatter & Lars Thirslund

 

 


Bostonbomberne

 

Medierne - også de danske - skrev, at da Dzhokhar, den yngre af de udpegede bombemænd, steg ud af den båd, hvor han havde skjult sig, var han såret efter en ildkamp.

Film viser, at han var aldeles uskadt. Han blev så taget til et hospital, hvor han blev såret af et skud mod hovedet. Det blev da hævdet, at det skyldtes et forsøg på selvmord. Det lyder højst mærkværdigt. Havde man ikke afvæbnet ham?

Efter at han var begyndt at kommunikere, hævdes det, at han har sagt, at de udførte attentatet af vrede over krigene i Irak og Afghanistan. Det lyder ikke urimeligt; men selv har han skrevet, at de ikke havde noget med bomberne at gøre. Det bekræftes af film, der viser, at de sække, de medbragte, umuligt kunne rumme de beholdere, der indeholdt sprængstoffet. Desværre kan man sjældent stole på CIA, som det iøvrigt hævdes havde haft kontakter til den ældre bror. At de siden måske fandt det opportunt at ofre ham i Bostonhændelsen kan ikke anses som usandsynligt.

Både når man ser til hændelsen og dens konsekvenser, er der meget, der kan virke arrangeret som 9/11. Det betyder, at brødrene kan være uskyldige eller de kan være anvendt i et spil, som de ikke havde muligheder for at kende. Måske kommer vi sandheden nærmere med nye regeringer, måske aldrig.

 

SAMISDAT HOVEDMENU
SAMISDAT 11 - 2013 - Indhold