VESTLIG SAMISDAT -
Lys over ALT, det er det,
vi vil !Samisdat-breve var de sovjettiske samfundskritikeres vej til at omgå magthavernes blokade af adgangen til massemedia. Trods de meget begrænsede oplag bidrog de til at udhule systemet til det revnede.

I vor, som det hedder "fri verden", troede vi, at medierne bragte alle oplysninger, som er nødvendige i et demokrati. Det er ikke tilfældet. Udvalgte oplysninger og synspunkter sigtes fra ikke blot i presse og TV, men - måske som konsekvens af dette - også forlagsverden og boghandel.

Svaret må være det samme som i Sovjetunionen, og herhjemme under besættelsen: fri publikationer, der bryder blokaden.

Med denne hjemmeside viderefører vi det informationsarbejde, som startedes med Vestlig Samisdat nr. 1, 15 november 1995.

Marianne Herlufsdatter & Lars Thirslund

 

 

Buschaufføren, muslimen og fr. Støjberg

 

Jyllands-Posten
Debatredaktionen Grøndalsvej 3
82 60 Viby J

Kun for Jyllands-Posten.

Nic Kaas i TV2 påstod, at den muslimske kvinde blev krænket af buschaufføren fordi han ikke ville have hende med i bussen, når hun var maskeret.

Nej, hun bliver krænket af sin mand og af sine religiøse lærere, hvis hun ikke må vise sit eget ansigt.

I Danmark afkræves man portrætter til kørekort, pas og månedsbiletter. At ophæve denne fornuftige regel for tilhængere af en fremmed religion er diskrimination af danskere.

Mærkeligt, at hun kan lade sig fotografere og placere billedet på månedskortet, men ikke vil vise sit rigtige ansigt.

Hændelsen er et velberegnet led i islamiseringen af Danmark. Det er derfor dobbelt pinligt, at Venstres Inger Støjberg kalder chaufførens reaktion for racisme af værste skuffe. Det er muslimen, som er racist.

Der findes ca. et halvt hundrede lande, hvor hun kan følge sine leveregler. Hvis hun ikke synes om Danmark, bør hun vælge et af de steder, hvor hun passer ind.

En 500 år gammel dansk eller nordisk talemåde blev skrevet ned af Peder Laale : ”Skik følge, eller land fly!”

Marianne Herlufsdatter
Lønstrupvej 122
94 80 Løkken
Tlf.: 98 99 65 74

SAMISDAT 7 - Indhold

SAMISDAT HOVEDMENU