VESTLIG SAMISDAT -
Lys over ALT, det er det,
vi vil !Samisdat-breve var de sovjettiske samfundskritikeres vej til at omgå magthavernes blokade af adgangen til massemedia. Trods de meget begrænsede oplag bidrog de til at udhule systemet til det revnede.

I vor, som det hedder "fri verden", troede vi, at medierne bragte alle oplysninger, som er nødvendige i et demokrati. Det er ikke tilfældet. Udvalgte oplysninger og synspunkter sigtes fra ikke blot i presse og TV, men - måske som konsekvens af dette - også forlagsverden og boghandel.

Svaret må være det samme som i Sovjetunionen, og herhjemme under besættelsen: fri publikationer, der bryder blokaden.

Med denne hjemmeside viderefører vi det informationsarbejde, som startedes med Vestlig Samisdat nr. 1, 15 november 1995.

Marianne Herlufsdatter & Lars Thirslund

 

 

 

EU angriber sig selv!

 

Vi noterede 8. august 2009

EU angriber sig selv !

TV1's tekst TV bragte om morgenen d. 8. august 2009 et bemærkelsesværdigt indslag. Det oplyste, at et samlet EU har afleveret en skarp protest mod styret i det fjerne Cambodia: en protest, som det for længe siden burde have rettet mod dets egne regeringer.

Vi bringer her teksten i kursiv og parentes, navnene på de europæiske myndigheder, der er mindst lige så skyldige.

P 140 DR1 S 140 om formiddagen d. 8, august 2009

Skarp kritik af Cambodia ( Tyskland, Østrig og andre europæiske lande ) fra EU. Regeringen i Phnom Penh (hovedstæderne i Tyskland, Østrig og andre europæiske lande ) fik ( burde have fået ) læst og påskrevet af et samlet EU i dag. Den britiske ambassadør afleverer en skarpt formuleret protest.

I protestskrivelsen står der blandt andet, at styret i Cambodia ( Tyskland, Østrig og andre europæiske lande ) bruger retssager om bagvaskelse for at gøre oppositionen tavs.

Det ( De ) forfølger journalister for at offentliggøre kritik, og det ( de ) indleder sager mod de advokater, som vover at forsvare de anklagede.

Det antydes kraftigt i protestskrivelsen at Cambodias ( Tysklands, Østrigs og andre europæiske landes ) retsvæsen er politisk kontrolleret, siger den svenske radioavis.

* * * * *

Eksempler på det fremhævede er Sylvia Stolz, der modigt forsvarede Germar Rudolf og Horst Mahler, der nu, som mange andre, begge er i fængsel i Tyskland.

Og Ursula Haverbeck, der forsvarede revisionisterne. Men hun førte sin appelsag så fremragende, at man opgav at føre straffesagen mod hende igennem. Medvirkende var, at hun forstod at vise, at det retssystem, som vil undertrykke hende og andre selvstændigt tænkende, er kontrolleret politisk endda af en fremmed magt.

Klokken halv et samme dag konstaterede vi, at morgenens interessanteste indslag i tekst-TV allerede var blevet fjernet.

Infodemokrat

SAMISDAT 7 - Indhold

SAMISDAT HOVEDMENU