VESTLIG SAMISDAT -
Lys over ALT, det er det,
vi vil !Samisdat-breve var de sovjettiske samfundskritikeres vej til at omgå magthavernes blokade af adgangen til massemedia. Trods de meget begrænsede oplag bidrog de til at udhule systemet til det revnede.

I vor, som det hedder "fri verden", troede vi, at medierne bragte alle oplysninger, som er nødvendige i et demokrati. Det er ikke tilfældet. Udvalgte oplysninger og synspunkter sigtes fra ikke blot i presse og TV, men - måske som konsekvens af dette - også forlagsverden og boghandel.

Svaret må være det samme som i Sovjetunionen, og herhjemme under besættelsen: fri publikationer, der bryder blokaden.

Med denne hjemmeside viderefører vi det informationsarbejde, som startedes med Vestlig Samisdat nr. 1, 15 november 1995.

Marianne Herlufsdatter & Lars Thirslund

 

 

Om Israel og freden

 

Rubjerg 2009 01 11
Jyllands-Posten
Grøndalsvej 3
82 60 Viby J.

Debat

I DR1 's ”Horisont” 5/1 2009 blev det oplyst, at arabiske stater tilbød Israel fred, hvis det trek sig tilbage til grænserne 1967. Det var et skelsættende tilbud. De kunne have krævet FN's grænser 1948. Men Israel afviste.

Det står da klart, hvorfor Israel med sine hundreder bosættelser og overgreb mod palæstinenserne på Vestbredden trodser FN's resolutioner og forbryder sig mod internationale retsregler. Det er fordi, de fører en målrettet erobringskrig.

Der bliver ikke fred i MØ før Israel opgiver sin erobringskrig.

Vor udenrigsminister må følge Venezuelas eksempel og udvise Israels ambassadør, indtil Israel trækker sine bosættelser ud af Vestbredden og overlader dem til palæstinenserne uden at ødelægge dem, hvilket de gjorde, da de trak sig ud af Gaza.

Så længe det ikke sker har palæstinenserne ret til at gøre modstand.

Infodemokrat

Lønstrupvej 122

9480 Løkken

 

SAMISDAT 7 - Indhold

SAMISDAT HOVEDMENU