VESTLIG SAMISDAT -
Lys over ALT, det er det,
vi vil !Samisdat-breve var de sovjettiske samfundskritikeres vej til at omgå magthavernes blokade af adgangen til massemedia. Trods de meget begrænsede oplag bidrog de til at udhule systemet til det revnede.

I vor, som det hedder "fri verden", troede vi, at medierne bragte alle oplysninger, som er nødvendige i et demokrati. Det er ikke tilfældet. Udvalgte oplysninger og synspunkter sigtes fra ikke blot i presse og TV, men - måske som konsekvens af dette - også forlagsverden og boghandel.

Svaret må være det samme som i Sovjetunionen, og herhjemme under besættelsen: fri publikationer, der bryder blokaden.

Med denne hjemmeside viderefører vi det informationsarbejde, som startedes med Vestlig Samisdat nr. 1, 15 november 1995.

Marianne Herlufsdatter & Lars Thirslund

Rubjerg, 18. maj 2010
Debatredaktionen, Jyllands-Posten
Grøndalsvej 3 
8260 Viby J.

 

Straf på ægteskab

 

I Danmark er skilsmisse snarere normen end undtagelsen.

Det kan ikke undre, da skilsmisse præmieres.

Når et par skilles, bliver kvinden pludselig enlig mor, til trods for, at børnene stadig har to forældre.

Faderen kan give børnene penge og trække dem fra i skat, men moderen skal ikke lægge dem til sin indtægt og skal altså heller ikke betale skat af dem.

Derudover har hun, så vidt jeg ved, fortrinsret til børnepasning, med billigere afgift end ægtepar.

Når man kommer i pensionsalderen bliver ægtepar også straffet.

Det gælder nu, efter at bøsser og lesbiske kan gifte sig, alle, der bor sammen, og som kan tænkes at finde sammen under dynen.

Man kan ikke undre sig over, at mange ældre mennesker bliver skilt, for de indkasserer hver 31.884 kr om året i den anledning.

Ifølge den sociale ankestyrelse: ”alle, der bor sammen, bliver beskåret i pensionen.” På spørgsmålet om det også gælder folk, der bor i kollektiv, er svaret: Nej, det gælder ikke folk, der bor i ”kollektiv”.

I TV fik vi at vide, at det heller ikke gælder forældre og børn. Den dybere logik er svær at få øje på.

Vi ældre persionister har ikke fået børnecheck, vi har levet i en tid, hvor man ikke fik kontanthjælp, men måtte klare sig så godt, det gik.

Folk, der bor sammen, kan hjælpe hinanden, så de ikke behøver hjemmehjælp, og ikke behøver ”besøgsvenner”,

De sparer altså samfundet for mange udgifter. At de skal straffes for dette ved at snydes for 31.884 kr. pr. næse, altså 63.768 kr. om året for et ægtepar er ubegribeligt.

De, der bor til leje i det almennyttige, har også mindre plads, der er boligsikret: En person kan vist have 60 m2, mens hver næste person kan have 20 m2 mere, der betales boligsikring til. I dette tilfælde undrer det mig, at køkken og bad åbenbart fylder 40 m2
Summa summarum:

Det ville være rimeligt, at lovgiverne fandt ud af, at folks privatliv er deres eget, og at lovgiverne ikke skal blande sig i, hvordan folk indretter sig.

Marianne Herlufsdatter
Lønstrupvej 122 94 80 Løkken
Tlf.: 98 99 65 74

 

SAMISDAT 9 - Indhold

SAMISDAT HOVEDMENU